Plan Einstein Haydn

Locatie

Plan Einstein Haydn ligt aan een binnenplein en is bereikbaar vanaf de Joseph Haydnlaan. In het gebouw vind je onder andere een ontmoetingsruimte, zit- en werkplekken en leslokalen. Daarnaast hebben VluchtelingenWerk en Welkom in Utrecht een kantoor.

Plan Einstein
Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht
planeinstein@utrecht.nl

Van 2016 t/m 2019 kreeg Plan Einstein subsidie van het Europese Urban Innovative Action programma. Veel deelnemers, (buurt)bewoners, professionals, vrijwilligers en organisaties hebben in deze periode de gemeente Utrecht geholpen met de ontwikkeling van Plan Einstein. Zo waren Social Impact Factory, Socius, Utrecht Center for International Entrepreneurship (onderdeel van de Universiteit Utrecht), Vluchtelingenwerk Midden-Nederland en de Volksuniversiteit Utrecht betrokken. Daarnaast waren vijwilligersorganisaties Welkom in Utrecht, New Dutch Connections en de Vrijwilligerscentrale Utrecht van grote waarde.

De Europese subsidie is gestopt, maar Plan Einstein gaat door! We gaan door op de ingeslagen weg en blijven leren en ontwikkelen. Zo groeit Plan Einstein mee met Utrecht.

Integratie vanaf dag 1

Voor Utrecht is het uitgangspunt een inclusieve stad: een stad voor en met iedereen. Het cursusaanbod op Plan Einstein is er daarom niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor buurtbewoners. Ook probeert Utrecht vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in de stad worden opgevangen zoveel mogelijk in de stad of regio te houden. Hierdoor bouwen ze sneller een eigen netwerk op en integreren ze beter.

De cursussen die vluchtelingen en buurtbewoners op Plan Einstein kunnen volgen en het netwerk dat ze opbouwen, kan hun kansen op een betere toekomst vergroten, ongeacht hun status en ongeacht waar die toekomst ligt. Ze kunnen de vaardigheden die ze opdoen de rest van hun leven meenemen.

Kennis delen

Onze kennis, ervaringen en aanbevelingen willen we graag delen. Daarom vind je hieronder verschillende handboeken, bedoeld als handreiking voor iedereen die meer wil weten en leren over Plan Einstein, en hopelijk een bron van inspiratie om deze methode ook in andere Nederlandse en Europese steden toe te passen.