Partners

Vernieuwende aanpak van integratie.

In Plan Einstein staan ontmoetingen en contact tussen bewoners van een azc en andere buurtbewoners centraal. Een kop koffie, een praatje maken, samen cursussen volgen en activiteiten doen of samen wat organiseren, zoals tuinieren of de (Engelse) taal leren. Kortom, samen leven, samen leren en samen werken. Deze positieve manier van integreren stelt asielzoekers in staat om sneller en vanaf dag één verder te bouwen aan hun toekomst, ongeacht waar. En wijkbewoners voelen zich meer betrokken bij een azc in hun omgeving.

Brede samenwerking
Plan Einstein is in 2016 door de gemeente Utrecht opgestart en verder ontwikkeld met deelnemers, (buurt)bewoners, professionals, vrijwilligers en organisaties. Om enkele te noemen: Social Impact Factory, Socius, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland, Welkom in Utrecht, de Volksuniversiteit Utrecht, COA, New Dutch Connections, Vrijwilligerscentrale Utrecht, de Voorkamer, Theater Stut en Radio Einstein.

Blijven groeien
De startfase is gerealiseerd binnen het Europese Urban Innovative Action programma. Plan Einstein gaat door op de ingeslagen weg. We delen onze ervaringen en kennis met andere organisaties en (Europese) steden die een dergelijke aanpak willen realiseren. Zo blijft Plan Einstein groeien en op de toekomst gericht.

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk zorgt ervoor dat bewoners van het azc op de hoogte zijn van het aanbod en deelnemen aan cursussen en activiteiten die voor hen interessant zijn.

Lees verder

Welkom in Utrecht

Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Wil je wat doen met of voor vluchtelingen? Meld je bij Welkom in Utrecht.

Lees verder

Gemeente Utrecht

Plan Einstein is door de gemeente Utrecht opgestart en verder ontwikkeld met deelnemers, (buurt)bewoners, professionals, vrijwilligers en organisaties.

Lees verder

Volksuniversiteit Utrecht

De Volksuniversiteit Utrecht geeft lessen Engels op alle niveaus. Van het eerste start niveau tot het behalen van een Cambridge Engels certificaat.

Lees verder

Social Impact Factory

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Wij helpen innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Lees verder

Common Ground Two

Common Ground Two draagt bij aan integratie en participatie van vluchtelingen. De tuin is daarbij het middel, een plek voor ontmoeting en gezelligheid, in verbinding met de wijk.

Lees verder

Het Wilde Westen

Wijkcultuurhuis in de Cereolfabriek in Utrecht West. Vol kunst, activiteiten, concerten, koken, samen zingen, schilderen, dansen. Voor iedereen door iedereen.

Lees verder

Universiteit Utrecht

Utrecht University (Centre for Entrepreneurship) is one of the initiators of Plan Einstein, developing and providing entrepreneurship courses for refugees.

Lees verder

Marcelliens Good Company

Marcelliens Good Company is mede ontwikkelaar en uitvoerder van programma's ter versterking en ontwikkeling van ondernemerschap vaardigheden.

Lees verder

Oscar van der Ende Business Training & Advisory Services

Als mede ontwikkelaar en uitvoerder betrokken bij programma's ter versterking en ontwikkeling van ondernemerschap vaardigheden.

Lees verder

De Voorkamer

De Voorkamer is een ontmoetingsplek waar je met andere culturen in aanraking kunt komen: een plek om erbij te horen en een veilige plek om nieuwe ervaringen op te doen.

Lees verder

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht draagt bij aan de ontwikkeling van cursussen voor Plan Einstein en doet praktijkgericht onderzoek naar het bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen.

Lees verder

Stut Theater

Bewoners van het azc en omliggende buurten kunnen op verschillende momenten meedoen aan het Stut Theaterproject op Plan Einstein.

Lees verder

Radio Einstein

Een asielzoekerscentrum. Vraag jij je wel eens af wat daar allemaal gebeurt? Wat hun verhalen zijn? Luister voor een antwoord op die vragen én meer naar Radio Einstein!

Lees verder

New Dutch Connections

Stichting New Dutch Connections inspireert en motiveert jonge (ex)vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven door samen met bedrijven workshops aan te bieden.

Lees verder

Eet Mee

Eet Mee maakt mooie ontmoetingen mogelijk via etentjes thuis. Iedereen kan meedoen, als eetadres en/of als gast. Alleen, als stel, familie, met buren of vrienden; hier geboren en getogen of net nieuw in het land. Samen eten is elkaar ontmoeten.

 

Lees verder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief