Welkom in Utrecht zoekt vrijwilligers

Momenteel is Welkom in Utrecht op zoek naar vrijwilligers voor zowel de opvang in het Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg, als voor de Oekraïners in Utrecht die op verschillende locaties worden opgevangen.

Voor de opvang aan de Biltsestraatweg zoeken wij specifiek mensen die kunnen helpen tijdens onze taalcafés. Tijdens een taalcafé helpt de vrijwilliger een bewoner uit de opvang één-op-één bij het leren van de Nederlandse taal. Er zijn verschillende taalcafés waarbij je kunt aansluiten: op maandag-, dinsdag- en donderdagavond, van 19:30 tot 21:00 en op maandag en vrijdagmiddag van 12:00 tot 13:30. Er zijn ook mensen nodig die ondersteuning kunnen bieden bij kinderactiviteiten, door aanwezig te zijn en te helpen met de voorbereidingen.

Voor de Oekraïners zoeken wij ook mensen die tijdens een taalcafé Nederlands of Engels met ze kunnen oefenen. Ook zijn er mensen nodig die ons kunnen helpen met het begeleiden van mensen van en naar de locaties waar activiteiten plaatsvinden, bijvoorbeeld ouderen die zelf de weg moeilijk kunnen vinden. Het is enorm fijn als vrijwilligers zelf ook Oekraïens of Russisch spreken, maar ook als je deze talen niet spreekt kunnen we je hulp goed gebruiken.

Naast het aansluiten bij bestaande activiteiten is er ook altijd ruimte voor vrijwilligers om zelf nieuwe activiteiten op te zetten. Als je een talent of een idee hebt, kunnen we altijd samen gaan zitten om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je interesse? Mail dan naar hellen@welkominutrecht.nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief