Sterke pitches bij Final Event Build Your Own Future

"Stel je voor dat je aankomt in een nieuw land, stel dat dat land Brazilië is, en bijna niemand spreekt Engels, en jij spreekt de lokale taal niet, je hebt geen werk, geen netwerk en werkgevers kwalificeren je werkverleden helemaal anders, hoe voel je je dan?", zo begon de pitch van Elisangela. Het vat goed samen hoe het voelt voor nieuwkomers om een nieuwe carrière of nieuw leven op te bouwen in Nederland.

Tijdens het Final Event van het ondernemersprogramma Build Your Own Future, presenteren de deelnemers hun droom en plan voor de toekomst en welke ondersteuning zij hierbij vragen aan het publiek. Het publiek bestaat uit coaches, professionals en ondernemers uit Utrecht die hun expertise en netwerk openstellen voor de deelnemers.

Deze batch hebben we de deelnemers gedurende het programma al aan de coaches gekoppeld om hun ideeën te toetsen en feedback te krijgen. De positieve energie en nieuwe informatie die uit de netwerkgesprekken kwam, brachten de deelnemers mee naar de training sessies. Daarmee staken ze de anderen aan die nog geen afspraak hadden gemaakt.

De diversiteit aan plannen voor werk of eigen bedrijf was groot, van lerares tot garagehouder, tot maritiem ingenieur, psychotherapeut en sociaal entrepreneurship en data scientist.

Na uitreiking van de certificaten door Liesbeth Maats van gemeente Utrecht, werd er flink genetwerk en ging iedereen met een handvol nieuwe contacten en frisse energie naar huis!

Het Final Event vond plaats bij partner het Wilde Westen, en er waren heerlijke Syrische hapjes gemaakt door Basema (oud-deelneemster van BYOF) en Sahar.

De foto's zijn gemaakt door Beatrice. Dank aan iedereen voor zijn inzet en bijdrage dit jaar aan de uitvoering van Build Your Own Future!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief