Podcast Radio Einstein: Dierbare Dingen

Zondag 20 juni was het Wereldvluchtelingendag. Een dag om extra stil te staan bij alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of onderdrukking. Wat de makers van de podcast Radio Einstein betreft is er geen betere manier om bij het lot van vluchtelingen stil te staan dan door naar hun verhalen te luisteren. Soms zijn ze uitzichtloos, soms juist hoopgevend, maar bovenal zijn het indringende verhalen over de kunst van het wachten en de hoop op een beter leven. De Utrechtse podcast Radio Einstein brengt al jaren verhalen over het leven in een asielzoekerscentrum en speciaal voor Wereldvluchtelingendag lanceren ze die dag een nieuwe serie verhalen: ‘Dierbare Dingen’, te luisteren via radioeinstein.nl, op Spotify of uw favoriete podcast-app.

In de serie ‘Dierbare Dingen’ vertellen bewoners van het azc verhalen aan de hand van een voorwerp dat op een of andere manier belangrijk voor ze is. Zo is er de 28-jarige Friday uit Nigeria, die de afgelopen vijftien jaar door Europa trok op zoek naar een plek waar hij mag blijven. Hij vertelt het verhaal over een ketting met een klein houten kruisje dat hij ooit van zijn oma kreeg. Weaam uit Sudan laat haar favoriete jurk zien die ze alleen onder heel speciale omstandigheden ooit weer opnieuw zal dragen. De hartsvrienden Mohammed en Hossain komen uit Jemen en vertellen een ongelooflijk verhaal over de kracht van een potje Jeminitische honing. En dan is er nog Samson uit Burundi, die in 2003 naar Nederland vluchtte. De achttien jaar die volgden waren een achtbaan van gebeurtenissen. Van jarenlang dakloos zijn tot een goedgekeurde verblijfsvergunning. Samson vertelt hoe hij mentaal overeind bleef dankzij de koeien uit zijn kindertijd en leest voor uit een verzameling wel heel bijzondere kaartjes.

Ga naar radioeinstein.nl om te luisteren naar de nieuwe serie ‘Dierbare Dingen' óf zoek naar de podcast Radio Einstein op Spotify of uw favoriete podcast-app.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief