Ontroerende pitches bij het Final Event Build Your Own Future

Bij de Noodopvang in de Voorveldse Polder in Utrecht, presenteerden 13 deelnemers van het Build Your Own Future programma, hun dromen en acties voor de toekomst! Het publiek bestond uit Plan Einstein partners, coaches, ondernemers, en AZC bewoners, die erbij waren om de deelnemers te ondersteunen in hun vervolgplannen.

Begin juli aan de start van het programma, vertelden deelnemers dat ze meededen om nieuwe vaardigheden te krijgen en inzicht hoe je je in dit nieuwe land professioneel ontwikkelt. Ze zijn kwa mogelijkheden afhankelijk van de ruimte die het Nederlands asielprocedure geeft en hoe ga je daar mee om. De weg was onduidelijk, nieuwe regels en cultuur van een onbekend land, idee├źn waren onzeker en mistig. Gedurende de 10 training sessies, ontvouwden hun plannen, deelnemers experimenteerde met hun ideeen, kregen feedback van elkaar en langzaam kwam er vorm in.

Een van de deelneemsters uit Afghanistan pitchte hoe ze haar carriere had vormgegeven, ondanks alle uitdagingen die het meebrengt als vrouw in een taliban gedomineerd land. Ze vertelde dat ze nu eindelijk in Nederland kon zijn wie ze wilde: "Mijn vader was een hele handige man die radio's repareerde en ik ben een hele handige vrouw die computers repareert!"

Om met de woorden van een van de jongste deelnemers van ons programma te spreken: Dank jullie wel, Marcellien and Oscar van Build Your Own Future, en alle mensen hier, ons pad is veel duidelijker geworden, we weten veel beter waarheen we willen gaan, nu moeten we het gaan doen.

Nieuwsgierig? Wil je meedoen of meer weten over Build Your Own Future? Donderdag 29 September is de Info Meetup om 9.45 uur bij Plan Einstein. Meer informatie hier op de website.