Gepassioneerde verhalen bij het Final Event Build Your Own Future

Tijdens het Final Event van het Build Your Own Future programma presenteerden 10 enthousiaste deelnemers hun persoonlijke verhaal en plan voor de toekomst bij de Voorkamer.

Na 3 maanden hard werken, en te (her)ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en kunnen, was het tijd om aan het grote publiek hun 'kleuren' te laten zien. Elke deelnemer pitchte met overtuiging en passie: de geheimen van chocolade, de pracht van vintage kleding, zieke kinderen de dag van hun leven geven, de toekomst van IT, VR en webdesign, experimenteren met kunst, liefde voor de computer en startups, somatische dansen, een sterke relatiebouwer en hout constructie. Het publiek smulde ervan;-)

Marcellien Breedveld, trainer van het BYOF programma, gaf haar visie op de ontwikkeling die iedereen doormaakt als volgt aan het publiek:

Bij zijn geboorte is een vlinder bedoelt om een vlinder te worden. Maar als de eitjes uitkomen, komt er een rups uit. De rol van de rups is om te eten, en eten en eten en te groeien.

Als ze voldoende gegroeid is, wordt ze een pop. Al haar energie gebruikt ze om te transformeren in een vlinder, de metamorfose. Bij de juiste temperatuur, komt de vlinder tevoorschijn. Haar rol is om te vermenigvuldigen en haar prachtige kleuren te laten zien!

Wie ben jij? Wie ben je, als je je land verlaat vanwege oorlog of armoede? Wie ben je, als je geboren wordt in het verkeerde lichaam? Wie bren je als je jong bent en nog weinig ervaring hebt? Wie ben je als je je werk kwijtraakt? Door de moeilijkheden in het leven, vergeten we soms wie we zijn, wat we kunnen en willen, maar net als de vlinder, we zijn allemaal prachtige zielen. Dus laat je kleuren aan de wereld zien. We hebben ze allemaal nodig!

Build Your Own Future is een 3 maanden ondernemerschapsprogramma voor mensen uit Utrecht die hun toekomst willen transformeren. Net als de vlinder, moeten we onszelf soms opnieuw uitvinden en verschillende rollen passend bij onze leeftijd of behoeften. Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen, om te groeien en voldoende inzicht en energie te genereren om te transformeren.

Wij geloven dat ondernemersvaardigheden onze deelnemers om vanuit kracht kansen te ontdekken in een nieuwe markt en een oplossing te vinden voor hun zwaktes. Zodat ze waarde kunnen creëren en hun passie kunnen verbinden met wat de klant of werkgever zoekt en vraagt. Een metamorfose die ons potentieel omzet in manifestatie, van idee naar werkelijkheid.

Geïnteresseerd om deel te nemen of meer te weten?

De batch van Build Your Own Future in april t/m juni 2022 zit bijna vol. De volgende batch van Build Your Own Future start in juli 2022.

Voor meer informatie, stuur alsjeblieft een mail naar: info@marcelliensgoodcompany.com