Final Event Build Your Own Future op bijzondere locatie

Na 3 maanden hard werken, presenteerde de 11 deelnemers hun droom en plannen voor een bedrijf of baan voor de toekomst bij het Final Event van ondernemersprogramma Build Your Own Future. Het event werd georganiseerd op een bijzondere locatie, namelijk de noodopvang voor asielzoekers in Utrecht bij de Voorveldse Polder, waar ook een flink aantal deelnemers verblijven.

De plannen van deelnemers voor een baan of eigen bedrijf waren zeer divers, zoals van een deelneemster uit de wijk die autisme specialist is. Zij heeft inmiddels al met een 3e client een intakegesprek gehad. Andere deelneemsters wilde sociaal werk gaan doen, customer service, en een dierenarts. 1 deelneemster pitchte dat ze graag verder wilde leren en werken als interieur ontwerpster. Ze werd direct uitgenodigd door Hester, locatie manager van het COA om mee te werken aan het ontwerp van de recreatie ruimte van de Noodopvang, waar ook het event was!

In het publiek waren ook een aantal coaches, waarvan de meeste zelf ondernemer, die uitgenodigd waren om feedback op de plannen van de deelnemers te geven en om coaching en steun te bieden met de vervolgstappen.

Build Your Own Future is een trainingsprogramma gericht op mensen met en zonder een vluchtelingenachtergrond die een nieuwe carriere in een nieuw land of markt willen opbouwen. Het programma begeleidt deelnemers bij het ontwikkelen van hun plannen, brengt ze in contact met hun markt en versterkt hun talenten en ondernemerschapsvaardigheden. Vaardigheden die ze overal ter wereld in kunnen zetten bij de realisatie van hun dromen!

Ter conclusie hierbij een quote van 1 van de deelnemers: “We hebben zoveel geleerd, over belasting & regelgeving, hoe presenteer je, nieuwe mensen ontmoet van de gemeente, een bedrijfsbezoek, maar vooral zijn we dichterbij onszelf gekomen, waar we van houden en om geven!"

Donderdag 7 juli start er een nieuwe training Build Your Own Future, als je mee wilt doen of mensen kent voor wie het relevant is, neem dan contact op met Marcellien Breedveld via: info@marcelliensgoodcompany.com of bel 06-41274667.