Dit is het beste jaar van mijn leven

Toen Orrwa pas net in Utrecht aankwam, voelde hij zichzelf al heel snel thuis. Orrwa is 28 jaar en komt uit Damascus, Syrië. Op dit moment woont hij in azc Joseph Haydnlaan. Wat maakte het dat hij zich zo snel al thuis voelde? Dat zijn de mensen uit Utrecht: ‘De mensen hier zijn zo warm, en bereid om te leren van verschillende achtergronden.'

Op dit moment loopt Orrwa stage bij De Voorkamer, zijn tweede thuis. Via het wervingsmoment bij het azc op de donderdagen kwam hij terecht bij een documentaire-cursus. Zo kwam hij er voor het eerst en dat voelde meteen goed. Wat hij daar zag, was dat iedereen respectvol met elkaar en elkaars grenzen om gaat, dat is ontzettend leerzaam geweest.

De Voorkamer is niet de eerste Utrechtse organisatie waar Orrwa bij betrokken is. Vlak na aankomst kwam hij direct al in contact met de Utrechtse tak van internationale organisatie SPEAK. Ook heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij Welkom in Utrecht, is hij actief voor Mijn Wijk Jouw Wijk en Utrecht Sport. Zijn grootste kwaliteit, socializen, speelt hierin een grote rol. Orrwa praat met alles en iedereen en maakt hierdoor makkelijk contact. Dit maakt hem een graag geziene persoon op en rond het AZC.

Orrwa’s gezicht fleurt écht op als hij begint over de vele vriendschappen die hij heeft opgebouwd. Sinds hij in Utrecht woont, heeft hij echt geleerd wat ‘de betekenis van vriendschap’ is. In Utrecht heeft hij vrienden voor het leven gemaakt. Dit maakt dat het afgelopen jaar in Utrecht ‘de beste tijd van mijn leven’ is geweest!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief