Burgemeester en wethouder bezoeken Welkom in Utrecht in noodopvang Star Lodge Hotels

6 april - Het was een bijzondere woensdagmiddag op de noodopvang in Het Starlodge Hotels (Voorveldse Polder). Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Rachel Streefland kwamen er op bezoek bij Welkom in Utrecht. Ook COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker kwam een kijkje nemen.

Al sinds december faciliteren en organiseren wij voor de mensen in deze opvang activiteiten en dat werpt er zijn vruchten af.

Syrische Baraa liet de burgemeester horen dat ze in de drie maanden dat ze les krijgt van wijkbewoonster Nienke al wonderbaarlijk goed Nederlands praat. Een andere wijkbewoonster, Arian, gaf een korte demonstratie hoe zij, ook op vrijwillige basis, Nederlandse les geeft aan diverse groepjes vluchtelingen, waaronder spreeklessen aan mensen die het Latijnse alfabet niet kennen.

Turkse Zeynep had twee speciale broches gehaakt voor de burgemeester en wethouder tijdens de vrouwenmiddag de week ervoor, die plaatsvindt in de kantine van VV Voorwaarts. En de burgemeester mocht zelf samen met Syrische Rima met borduursteken bijdragen aan een Tuintapijt, het borduurproject van kunstenares Jolanda Schouten waar ze met een groepje vrouwen in de noodopvang aan werkt. De middag eindigde met een ontroerend Koerdisch en een vrolijk Afghaans lied van Sadeq en Rian Evers (Het Wilde Westen, Radio Einstein en De Vrolijkheid).


Dank aan iedereen die er was, in het bijzonder burgemeester Dijksma en wethouder Streefland!