FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Deelname aan onze cursussen en activiteiten staat open voor azc bewoners, maar ook voor alle andere bewoners van Utrecht. Voor een cursus is jouw niveau van belang, daarom is een gesprek of toets vaak nodig om te beoordelen in welke groep je eventueel kunt meedoen. Heb je belangstelling? Stuur dan een bericht naar planeinstein@vluchtelingenwerk.nl.

Wil je meedoen met een activiteit? Mail dan naar info@welkominutrecht.nu.

Iedereen uit Utrecht kan meedoen aan de cursussen en activiteiten van Plan Einstein. Voor deelname aan onze cursussen is een voorgesprek vaak nodig. Voor activiteiten is dat niet nodig.

Heb je belangstelling voor een cursus? Mail naar planeinstein@vluchtelingenwerk.nl.
Wil je meedoen met een activiteit? Mail naar info@welkominutrecht.nu.

Je bent welkom voor een bezoek aan één van de locaties van Plan Einstein.

In Overvecht is onze locatie Pahud. De Huiskamer op de Pahud is op werkdagen geopend van 10.00 - 16.00 uur. Het adres: Pahud de Mortangesdreef 61 in Utrecht.

In Oog in Al is onze locatie Joseph Haydn. Wil je daar onze zolder bezoeken? Mail ons dan voor een afspraak op info@welkominutrecht.nu en/of planeinstein@vluchtelingenwerk.nl.
Het adres: Joseph Haydnlaan 2A in Utrecht.

Wil je met een groep of delegatie langskomen? Neem dan ook even contact met ons op.

We proberen wijkbewoners zoveel mogelijk te betrekken en uitnodigen voor onze cursussen en activiteiten. Dit doen we o.a. door de wijkkranten en andere netwerken in de wijk, samenwerkingen met bewoners en andere organisaties in de stad.

Plan Einstein is er niet alleen voor de azc-bewoners, maar ook voor andere bewoners van Utrecht. Dus ook als je geen vluchteling bent, kun je meedoen aan onze cursussen en activiteiten. Ze zijn altijd gratis.

Plan Einstein is in 2016 in de wijk Overvecht opgestart bij het toenmalige azc. Eind 2018 is Plan Einstein verhuisd naar de Joseph Haydnlaan 2A, naast het azc.

Vanaf februari 2023 is Plan Einstein opnieuw gevestigd in Overvecht, naast het tijdelijke azc aan de Pahud de Mortangesdreef.

Met algemene vragen over Plan Einstein kun je een bericht sturen naar: info@welkominutrecht.nu.

Met persvragen, vragen over vluchtelingenopvang in Utrecht of het gemeentelijk asielbeleid kun je contact opnemen met Gemeente Utrecht via: planeinstein@utrecht.nl.

Onder het kopje Nieuws op onze website vind je een overzicht van onze laatste nieuwtjes. Ook verzenden we 3 à 4 keer per jaar een nieuwsbrief met nieuws en artikelen. Onderaan deze pagina kun je je hiervoor inschrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief